Impotența la bărbați: ghid complet de la specialiști

Actul sexual reprezintă momentul în care partenerii își arată unul celuilalt cât de mult doresc să-și satisfacă plăcerile și să-și arate cât de îndrăgostiți sunt, lăsându-și la o parte inhibițiile.

Impotența poate reprezenta însă un factor care le stă în calea satisfacției sexuale și de asemenea, reprezintă o problemă de sănătate ce trebuie rezolvată.

Ce este disfuncția erectilă ?


Disfuncția erectilă este o condiție medicală din cauza căreia un bărbat nu se mai poate bucura de un raport sexual, deoarece reprezintă incapacitatea de a menține o erecție.

Chiar dacă majoritatea bărbaților s-au confruntat cu probleme de erecție într-un anumit moment al vieții, în cazul în care disfuncția erectilă devine o obișnuință, aceasta poate duce la incapacitatea de a avea un act sexual care să reprezinte cu adevărat plăcere.

De asemenea, nu numai că bărbatul cu pricina nu va mai putea întreține raporturi sexuale, dar își va dezvolta și o părere foarte proastă despre sine, lucru ce poate facilita apariția depresiei, a anxietății și a altor probleme de acest fel.

Simptomele disfuncției erectile


Această problemă poate fi tratată în urma unui tratament corespunzător ,dar pentru asta problema trebuie identificată.

Disfuncția erectilă se manifestă prin dificultatea de a avea o erecție la momentul dorit chiar dacă este vorba despre masturbare sau raportul sexual în sine și prin faptul că actul sexual nu este dus la final deoarece erecția nu rămâne fermă.

Și scăderea dorinței sexuale, a libidoului, poate fi un semnal de alarmă. Dacă și tu te confrunți cu aceste situații care se tot repetă, atunci este clar că și tu te confrunți cu disfuncția erectilă.

Ce cauzează disfuncția erectilă 


Un stil de viață haotic, în care bărbatul nu are grijă de corpul său și care are vicii, poate duce la impotență. În majoritatea situațiilor, cauzele principale ale impotenței sunt fiziologice.

Cele mai întâlnite fiind: tulburările vasculare și cele neurologice , probleme de sănătate (cele mai des întâlnite sunt ateroscleroza și diabetul).

O altă cauză este reprezentată și de fumat, excesul de alcool, drogurile, diabetul și stresul. Acestea cresc la rândul lor șansele de apariție a disfuncției erectile.

Cum este diagnosticată impotența


Când actele sexuale nu pot fi duse până la capăt în repetate rânduri, este un motiv de îngrijorare pentru un bărbat deoarece sunt șanse să sufere de impotență.

Dacă și tu te afli într-o astfel de situație, este cazul să începi să iei măsuri.

Un alt semnal de alarmă este lipsa dorinței de a mai face sex sau prezența ejaculării premature sau întârziate. Diagnosticul îl poate pune însă doar un medic specialist in disfuncții erectile, în urma mai multor consultații.

Tipuri de impotență la bărbati


Poate fi prevenită sau evitată disfuncția erectilă ?


Printr-o alimentație sănătoasă, prin grija de a te menține la o greutate constantă, în limitele normale și prin controlul periodic ai tensiunii ,disfuncția erectilă poate fi evitată și prevenită.

Este recomandat ca viciile sa fie evitate deoarece pe lângă faptul că pot duce la impotență și alte probleme grave de sănătate, este important de menționat că atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Sexul este foarte important pentru o relație sănătoasă în care ambii parteneri își satisfac plăcerile unul celuilalt, iar dacă asta nu se întâmplă, pe lângă problema fizică pot apărea și anumite sentimente de anxietate și probleme emoționale.

Tratamentul disfuncției erectile


Medicamentația prescrisă de către specialistul la care ai apelat este importantă pentru rezolvarea problemei de impotență.

Însă pentru ca tratamentul disfunției erectile să își facă efectul, trebuie luat corespunzător și nu trebuie întrerupt.

Printre principalele tratamente ale disfuncției erectile putem menționa:

De asemenea, renunțarea la vicii și trăirea unei vieți mai sănătoase te poate ajuta să simți satisfacție din nou, și mai ales, să îți rezolvi problemele legate de disfuncția erectilă.

Pentru ca un bărbat să simtă iar bucuria de a face sex, este important să fie bine atât pe plan psihic și să-și rezolve problemele emoționale, cât și pe plan fizic.

Concluzie


Chiar dacă impotența reprezintă o problemă delicată, deoarece este important pentru un cuplu ca activitatea sexuală să fie una satisfăcătoare, nu trebuie să uităm că o problemă depistată la timp este pe jumătate rezolvată.

Este important să fii atent la simptome și fără nicio jenă să mergi la un specialist pentru a te trata corespunzător, sau să optezi pentru diverse produse naturiste, destinate acestei probleme (uneori reprezintă cea mai bună variantă pentru care poți opta).

Pentru a-ți rezolva problema legată de potență, acționează atât din exterior, cât și din interior.

Leave a Comment