4 analize ce le pot face bărbații pentru depistarea problemelor cu impotența

Impotența sau disfuncția erectilă reprezintă o condiție medicală care se manifestă prin probleme în ceea ce privește obținerea și menținerea erecțiilor puternice și de lungă durată.

În rândurile ce urmează urmează să discutăm despre ce analize putem face pentru a depista disfuncția erectilă.

Ce analize pentru impotență se pot face


1. Examen fizic

În cadrul examenului fizic, medicul îți va verifica tensiunea arterială, îți va evalua penisul și testiculele și va interpreta rezultatele testelor de sânge (testosteron, LH, prolactină, hormoni tiroidieni).

Acestea reprezintă investigațiile pentru a descoperi dacă un bărbat suferă sau nu de impotență.

2. Teste de sânge și urină

Un alt pas pentru a afla de unde vine problema și pentru a o rezolva îl reprezintă analizele de sânge pentru disfuncțiile erectile. Hemoleucograma completă reprezintă un set de teste care detectează dezechilibre la nivelul sângelui.

Alte teste de sânge sunt cele de hormoni care au ca scop verificarea nivelului de testosteron deoarece acesta este hormonul care influențează posibilitatea ca un bărbat să aibă erecție.

Cavernometria este un mod atipic de a lua probe de sânge deoarece o substanță de contrast este injectată în penisul bărbatului ,iar asta îi oferă medicului șansa prin care poate observa dacă penisul funcționează corect și pentru a vedea dacă există  sau nu anumite  blocaje care sa împiedice circulația normală a sângelui .

3. Ecografia doppler

Are un rol important pentru stabilirea și găsirea unui tratament corespunzător. Aceasta este folosită în mai multe specializări ale medicinei cum ar fi: neurologia, cardiologia, chirurgia, oftalmologia și obstetrica. Aceasta măsoară cam cât de rapid curge sângele în vene prin viteza de schimbare a frecvenței sau a nivelului.

Un avantaj este că acest tip de test nu iradiază și se poate repeta ori de câte ori este nevoie, deoarece este un test non-invaziv care studiază direcția fluxului sanguin prin examinarea sistemului venos.

Cu ajutorul testului Doppler se pot diagnostica cheagurile de sânge, valvele care nu mai funcționează cum ar trebui, defecte ale valvelor cardiace, anevrisme. Acesta nu creează niciun disconfort.

Este recomandat ca persoanele care nu au grijă de sănătatea lor și nu sunt atenți cu ce alimente se hrănesc (fumătorii ,persoanele cu probleme cu greutatea, oamenii cu diabet, femeile însărcinate) să își facă acest test. Mai ales că acesta poate identifica afecțiuni serioase și grave și vă poate salva viața.

4. Analize pentru sănătatea mentală

Deoarece impotența poate fi rezultatul unui moment în care nu stai chiar foarte bine în ceea ce privește sănătatea emoțională, un examen psihologic te poate ajuta să-ți dai seama ce te face nefericit și care sunt soluțiile sa schimbi asta.

Nu adaugă la probleme tale și problema impotenței și în momentul în care observi apariția unui simptom, mergi la un specialist, fie el medic sau psiholog.

Discuțiile cu un psiholog te ajută să-ți dai seama ce te face fericit și ce trebuie să schimbi pentru a ajunge la împlinire sufletească cât și sexuală.

Trebuie să știi că și afecțiunile mintale așa cum sunt: depresia, anxietatea și altele de acest fel pot duce la disfuncție erectilă.

Când să vezi un doctor ?


Când observi că dorința de sex ți-a dispărut sau atunci când nu poți duce la capăt raportul sexual deoarece nu poți obține și menține o erecție destul de ferma sau de confrunți cu ejacularea prematură, știi deja că a venit momentul să discuți cu un doctor specialist in tratarea disfuncțiilor erectile.

Nu trebuie să te simți rușinat că ai această problemă. Ci din contră, fii cât se poate de deschis cu medicul la care alegi să mergi.

Doar așa el te va putea ajuta în ceea ce privește rezolvarea problemei tale legate de disfuncția erectilă. Iar tu îți vei recapăta viața sexuală fericită înapoi.

Leave a Comment