Cât ar trebui să reziști în timpul unui act sexual ?

Copulația sau actul sexual este reprezentat de momentul în care cuplurile pot să-și manifeste iubirea unul față de celălalt într-un mod fizic.

Durata acestuia este unul dintre cele mai discutate subiecte în acest sens. Fapt pentru care, vom dezbate și noi subiectul în rândurile ce urmează.

Cât ar trebui sa dureze actul sexual ?


Când vine vorba de sex, fiecare cuplu are modalitatea sa de a-l face și de a se bucura de partidă.

Deși în aparență, rezistența bărbatului are un rol important în timpul sexului, adevărul e că este mult mai important ca fanteziile tale să fie duse la îndeplinire și să fii satisfăcut, indiferent de cât timp a durat.

Durata medie a unui act sexual


După mai multe sondaje de opinie, care a implicat peste 500 de cupluri, a rezultat o medie de 5,4 minute. În principiu, actul sexual poate dura de la 33 de secunde până la 44 de minute.(1)

Din punctul de vedere al specialiștilor, este susținut faptul că o durată de 1-2 minute este o perioadă mult prea scurtă. Iar partidele de sex la majoritatea cuplurilor durează între 3 și 7 minute. Iar durata maximă ar trebui sa fie între 7 și 13 minute.

Specialiștii în ceea ce privește acest subiect precizează faptul că, în cazul în care actul ține între 10-30 de minute este mult prea lung.

O altă informație interesantă este ca o dată cu experiența acumulată sexul nu durează mai mult. Pentru tine și partera ta, durata ar trebui să conteze, ci ideal este ca plăcerea actului și momentele de senzualitate dintre voi să fie unele satisfăcătoare.

În anumite cazuri însă, partenerii simt nevoia ca actul sexual să dureze mai mult. Iar pentru acest lucru există anumite soluții.

Factori care pot afecta durata actului sexual


  • Vârsta. Sexul rămâne una dintre plăcerile vieții indiferent de vârstă, chiar dacă poți să crezi că o dată cu înaintarea în vârstă nu mai poți fi la fel de bine satisfăcut sexual, acest lucru este un mit deoarece deja după o anumită experiență știi ce-ți place și cum vrei să fie o noapte petrecută alături de persoana iubită. Dar asta nu înseamnă că nu apar mici diferențe deoarece nimic nu mai e la fel de ușor ca în tinerețe din punct de vedere fizic.
  • Disfuncție erectilă. Dacă suferi de disfuncție erectilă sau altfel zis, impotență, durata raportului sexual este afectată, deoarece aceasta reprezintă o incapacitate de a menține fermă erecția, indiferent de cât de stimulat ești.
  • Probleme de sănătate. Simți că sexul nu mai este la fel de plăcut?A apărut o monotonie în viața ta sexuală și a persoanei cu care ești cuplat? Atunci ar trebui să te asiguri că nu există cumva anumite probleme de sănătate la mijloc. Mai ales că este normal să eviți contactul sexual în cazul în care suferi de boli precum cele de inimă, de afecțiuni pulmonare, de artitră sau cancer. Dacă ai grijă să te tratezi corespunzător și să ții cont de anumite sfaturi ale medicilor, sexul poate deveni din nou o plăcere.

Cum să prelungești actul sexual


Dacă ai devenit conștient de faptul că ai o problemă în ceea ce privește importanța, și nu ești mulțumit de durata actelor tale sexuale, există mai multe moduri prin care le poți prelungi.

Iată câteva astfel de metode:

1. Pastile pentru rezistența în pat

Dacă observi că tu și partenera ta nu sunteți multumiți de durata actului sexual, pastilele pentru rezistență în pat reprezintă o soluție bună pentru rezolvarea acestei situații.

Acestea îți întârzie ejacularea, însă înainte de a opta pentru ele se recomandă un consult din partea unui medic urolog, pentru a-ți prescrie niște pastile care să nu-ți afecteze într-un mod negativ organismul.

2. Spray ejaculare precoce

Tot din dorința de a întârzia ejacularea, pe lângă pastile, o modalitate de a realiza acest lucru este folosirea unui spray care are ca scop întârzierea ejaculării, ajutându-te astfel să obții un act sexual mai de lungă durată.

Nici acest spray nu ar trebui să fie luat fără a cere părerea unui doctor specializat în acest domeniu.

3. Exercițiile kegel

Au ca scop întărirea mușchilor pelvieni pentru o susținere mai bună a organelor interne aflate în zona acestora.

Exercițiile kegel ajută dacă le faci în repetate rânduri la creșterea timpului raportului sexual, dar condiția ca aceste exerciții să-și facă efectul, este să fie făcute corect și constant.

Beneficiile pe care aceste exerciții le aduc sunt numeroase, ajută la obținerea și menținerea unor reacții mai puternice și de lungă durată, îmbunătățind și controlul asupra acestora.

Concluzie


Dacă simți că activitatea ta sexuală are de suferit din cauza rezistenței în pat, nu dispera, deoarece există variante de a rezolva această problemă.

Dar fie că e vorba de pastile pentru rezistență în pat sau că este vorba de spray-ul de ejaculare, ar trebui să discuți mai întâi cu un medic urolog pentru a avea și o părere de la un specialist.


Sursa:

1. Waldinger MD, Quinn P, Dilleen M, Mundayat R, Schweitzer DH, Boolell M. A multinational population survey of intravaginal ejaculation latency time. J Sex Med. 2005 Jul;2(4):492-7. doi: 10.1111/j.1743-6109.2005.00070.x. PMID: 16422843.

Leave a Comment