Exercițiile mușchiilor pelvieni: ce sunt, cum se efectuează și la ce ajută

Dacă te confrunți cu disfuncțiile erectile, cu siguranță și tu cauți tot felul de metode pentru a-ți rezolva problema, iar ele există din plin, care de care mai ingenioase.

Dacă ești adeptul elementelor naturale, sau acelora care nu implică niciun fel de tratament administrat, fie el medicamentos sau naturist, poți opta pentru exercițiile pelviene, care, realizate constant, pot aduce beneficii uriașe vieții tale sexuale.

Ce sunt exercițiile kegel ?


Exercițiile kegel sunt cele mai renumite exerciții pelviene, acestea pot fi făcute atât de bărbați, cat și de femei, și au rezultate impresionante în ambele cazuri, însă doar atunci când sunt făcute constant, zilnic.

Aceste exerciții au rolul de a antrena mușchii din zona pelviană pentru ai întări. Cel mai interesant lucru la aceste exerciții este aceea că pot fi efectuate oriunde și oricând.

Tot ce trebuie să faci este să îți încordezi acești mușchi, în mod repetat, în diferite serii, de cat mai multe ori pe zi.

Este o mișcare foarte simplă, asemănătoare cu cea de a-ți încorda abdomenul, numai că acești mușchi sunt localizați puțin mai jos.

Beneficiile acestor exerciții la bărbați


Bărbații care devin adepții practicării acestor exerciții în mod constant își îmbunătățesc vizibil viața sexuală.

Exercițiile kegel sunt recomandate oricărui bărbat, indiferent de vârstă sau de cât de bine este din punct de vedere al potenței.

Pe cât de simple sunt de efectuat, pe atât de multe beneficii aduc organismului, iată-le pe cele mai des întâlnite avantaje:

1. Reziști mai mult în pat

Felul în care exercițiile kegel îți întăresc mușchii te fac să îți poți controla mult mai bine erecțiile, în special când vine vorba de ejaculare și poate fi una dintre metodele de a rezista mai mult în pat.

Făcând aceste exerciții constant, și întărindu-ți mușchii corespunzător, vei ajunge să te poți controla mult mai bine în timpul actelor sexuale.

2. Erecții mai bune

Faptul că mușchii pelvieni devin din ce în ce mai tari, va influența în mod considerabil și erecțiile. Acestea vor deveni mult mai puternice, mai tari și de lungă durată.

3. Îmbunătățește incontinența urinară

Este unul dintre principalele avantaje pe care exercițiile pelviene le au. Acestea nu numai că reduc riscul de incontinență urinară, dar reduc și riscul apariției disfunctiilor erectile la modul general.

Studiul Dr. Kegel a arătat că exercițiile kegel ar putea ajuta la prevenirea cistocelului, rectocelului și a incontinenței urinare. (1)

4. Gestionați durerea și umflarea prostatei care apare o data cu prostatita și hiperplazia benignă de prostată

O dată cu înaintarea în vârstă, mușchii devin din ce în ce mai sensibili, cu atât mai mult cei din zona pelviană.

Însă dacă aceștia sunt lucrați în continuare, afecțiunile ce apar o dată cu îmbătrânirea vor fi și ele prevenite, sau, după caz, tratate.

În această categorie încadrându-se și durerile și umflăturile aferente prostatei și simptomele provocate de prostatită.

Cum găsesc mușchii pelvieni


Pentru a fi sigur că vei avea parte de rezultatele dorite, trebuie să găsești mai întâi mușchii pelvieni.

Este foarte simplu să identifici mușchii pelvieni, atunci când urinezi, întrerupe-ți fluxul de urină. Mușchii care se contractă în acel moment sunt cei pe care va trebui să îi lucrezi.

Cum se fac exercițiile kegel la bărbați


După ce ai identificat corect mușchii pelvieni, pentru a realiza exercițiile kegel trebuie doar să contractezi și să relaxezi în mod repetat mușchii cu pricina.

Aceste exerciții pot fi realizate oriunde și oricând, deoarece nu necesită echipament special sau un spațiu special.

Pentru ca un bărbat să facă exerciții kegel, trebuie să urmeze următorii pași:

  • Găsește mușchii corecți. Pentru a face exercițiile Kegel, trebuie să identificați mușchii pelvieni. Acești mușchi sunt cei care sunt utilizați pentru a opri fluxul de urină în timpul urinării sau pentru a face o contracție în timpul actului sexual. Pentru a găsi acești mușchi, încercați să opriți fluxul de urină în timpul urinării. Mușchii pe care îi utilizați pentru a face acest lucru sunt mușchii pelvieni.
  • Contractă mușchii. După ce ai identificat mușchii corecți, contractează-i timp de 5 secunde. Asigură-te că contractezi doar mușchii pelvieni și nu și alte grupe musculare, cum ar fi abdomenul sau fesierii.
  • Relaxează mușchii. După ce ai ținut mușchii contractați timp de 5 secunde, relaxează-i timp de 5 secunde. Aceasta va fi o repetare a unui ciclu de exercițiu.
  • Repetă. Încearcă să faci cel puțin 10 repetări ale ciclului de contracție și relaxare de 5 secunde.
  • Crește timpul. Pe măsură ce exercițiile ți se par din ce în ce mai ușoare, încearcă să crești timpul de contracție și relaxare.
  • Fă exercițiile regulat. Pentru a te bucura de toate beneficiile exercițiilor kegel, este important să le faci regulat. Încercați să faci cel puțin 3 seturi de 10 repetări pe zi.

De asemenea, este foarte important să fii conștient de faptul că este posibil să nu vezi rezultate imediat.

Cel mai probabil va dura câteva săptămâni sau luni pentru a vedea îmbunătățiri în controlul vezicii urinare, performanța sexuală și sănătatea prostatei.

Concluzie


Exercițiile kegel pot fi însă un stres în plus. Dacă uiți să le faci? Dacă nu le faci bine? Dacă nu sunt chiar potrivite pentru tipul tău de organism sau pentru sănătatea ta?

Există destul de multe lucruri la mijloc.

Poți opta însă pentru o soluție mai simplă, așa cum sunt capsulele Rhino! Acestea sunt clasificate ca fiind suplimente alimentare, îți oferă rezistență în pat și super erecții.

Acestea pot fi luate doar atunci când ai nevoie, cu puțin timp înainte de actul sexual.

Există însă și varianta Rhino Long, care se prezintă tot sub formă de capsule, însă sunt luate zilnic, sub formă de cură, și au rezultate la fel de bune ca și capsulele Rhino ce pot fi luate doar la nevoie.


Sursa:

1. Huang YC, Chang KV. Kegel Exercises. [Updated 2022 May 8]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK555898/

Leave a Comment