Cum este definit un micropenis?

Micropenisul este o afecțiune rară, dar care poate afecta unii bărbați.

Această condiție se caracterizează prin dimensiuni foarte mici ale penisului, ceea ce poate duce la probleme emoționale, psihologice și sociale.

Este important să înțelegem că există modalități de a face față acestei afecțiuni și de a-ți îmbunătăți viața sexuală și psihologică.

Așadar, în acest articol vom discuta despre ce este mai exact un micropenis, cauzele și posibilele tratamente, dar și despre modalități de a face față problemelor legate de această afecțiune și de a avea parte de o viață sexuală satisfăcătoare.

Ce este un micropenis ?


Un micropenis este definit ca fiind un penis cu dimensiuni anormal de mici, care nu depășește 2,5 abateri standard sub dimensiunea medie a penisului întins, pentru vârsta sa. (1)

Această afecțiune poate fi congenitală, ceea ce înseamnă că este prezentă încă de la naștere, sau poate fi cauzată de anumite tulburări hormonale sau genetice.

În general, dimensiunile unui micropenis adult nu depășesc 7 cm în lungime (în stare de erecție).

Această condiție poate cauza probleme emoționale, psihologice și sexuale, dar există opțiuni de tratament și modalități de a face față acestor probleme.

Micropenis vs penis mic. Care este diferența?


Micropenisul și penisul mic sunt două lucruri diferite.

Micropenisul este o afecțiune medicală rară, caracterizată prin dimensiuni anormal de mici ale penisului, care afectează aproximativ 0,6% din bărbați.

Pe de altă parte, un penis mic se referă la dimensiuni sub media penisului la bărbații de aceeași vârstă și același grup etnic, dar nu atinge nivelul de micropenis.

Mai pe scurt, un penis mic nu este chiar atât de mic, așa cum este un micropenis.

În general, dimensiunile unui penis mic sunt considerate în intervalul 8-12 cm în erecție, în timp ce un micropenis adult nu depășește 7 cm în lungime în erecție.

Deși în ambele cazuri este vorba despre dimensiuni mai mici decât cele normale ale penisului, micropenisul poate fi asociat cu probleme medicale, cum ar fi tulburările hormonale sau genetice, iar tratarea sa poate fi diferită față de cazul unui penis mic.

Cauze


La baza afecțiunii de micropenis pot sta mai multe cauze. Unele dintre aceste cauze sunt:

  • Tulburări hormonale. Aceasta este cea mai frecventă cauză a micropenisului. Tulburările hormonale care afectează producția de hormoni androgeni, cum ar fi testosteronul, pot duce la dezvoltarea unui micropenis. De exemplu, sindromul Klinefelter și deficiența de hormon de creștere sunt două tulburări hormonale care pot provoca micropenis.
  • Anomalii genetice. Anumite anomalii genetice pot afecta dezvoltarea penisului, ducând la micropenis. De exemplu, sindromul Smith-Lemli-Opitz și sindromul Bardet-Biedl sunt două astfel de afecțiuni.
  • Deficiențe enzimatice. Unele deficiențe enzimatice rare pot afecta dezvoltarea penisului și pot duce la micropenis. De exemplu, deficitul de 5-alfa-reductază este o afecțiune rară care poate cauza dezvoltarea afecțiunii de micropenis.
  • Factori de mediu. Anumiți factori de mediu, cum ar fi expunerea fetală la substanțe toxice sau la anumite medicamente, pot duce la rândul lor la micropenis.

În urma acestei afecțiuni, pot apară diverse consecințe.

Bărbații care suferă de micropenis se pot confrunta cu anxietate, depresie, probleme în relațiile interpersonale și dificultăți în performanța sexuală.

Tratament


La fel ca pentru orice problemă de acest fel, și pentru afecțiunea de micropenis există anumite metode de tratament. Două dintre acestea sunt:

1. Injectare acid hialuronic

Această metodă nu va îmbunătăți foarte mult lungimea penisului, însă va acționa în ceea ce privește grosimea.

Efectul acidului hialuronic nu este însă definitiv, acesta se dispersează în timp. Astfel, această procedură trebuie repetată din nou și din nou.

Dacă dorești să încerci această procedură îți recomand să te documentezi în ceea ce privește conțraindicațiile injectării de acid hialuronic în penis ,pentru a nu avea suprize.

2. Implant penian

Este o decizie ireversibilă. Se pot implanta diverse tipuri de implanturi peniene care vor crește dimensiunea penisului.

Unele sunt simple, din silicon sau alte materiale de acest fel și mențin penisul într-o continua erecție.

De asemenea, mai există și alte tipuri de implanturi, cu diverse sisteme mecanice. Trebuie să știi însă că aceste proceduri sunt destul de periculoase.

Concluzie


Dacă nu vrei să optezi pentru o variantă atât de drastică dr tratament, precum cele menționate mai sus, există și alte metode prin care îți poți îmbunătăți viața sexuală, chiar dacă ai un micropenis.

O astfel de variantă o reprezintă suplimentele alimentare Rhino și Rhino Long.

Acestea nu vor mări la propriu dimensiunea penisului tău. Însă te vor ajuta să obții niște super erecții, care mai mult ca sigur, îți vor îmbunătăți viața sexuală!

Ambele produse sunt 100% naturale, realizate doar din plante. Astfel, nu au nici un fel de efecte secundare neplăcute. În plus, sunt avizate de Ministerul Sănătății.


Sursa:

1. Stancampiano MR, Suzuki K, O’Toole S, Russo G, Yamada G, Faisal Ahmed S. Congenital micropenis: Etiology and management. Journal of the Endocrine Society. 2022;6(2):bvab172. doi:10.1210/jendso/bvab172

Leave a Comment