Consumul de l-arginină pentru a crește potența: uite ce spun studiile

Foarte multe suplimente alimentare pentru a creste potența masculină, se bazează pe L-Arginină.

Această substanță are o mulțime de proprietăți, în special în ceea ce privește potența, regăsindu-se în foarte multe alimente.

Despre aceasta, ce este și cât de eficientă este vom vorbi mai multe parcursul acestui articol.

Ce este L-Arginina ?


Această substanță reprezintă un compus chimic, mai exact un aminoacid derivat din plante. Apare în mod natural în corpul uman și se regăsește și în alimente dar și în suplimente alimentare.

Proprietățile acestea sunt apreciate în foarte multe domenii, fiind extraordinar de bună în medicamentele ce au ca scop prevenirea bolilor cardiace, dar și în anumite substanțe pe care persoanele care merg la sală le consumă.

L-Arginina și impotența: care este legătura?


În ceea ce privește legătura dintre L-Arginină și impotență, din punct de vedere al bărbaților, L-Arginina contribuie la creșterea fertilității dar și la îmbunătățirea erecțiilor.

Această substanță este una foarte importantă pentru organism, iar beneficiile acesteia în legătură cu funcționarea normală a organismului nu sunt deloc unele de trecut cu vederea.

Diverse studii au arătat că L-arginina poate fi oarecum eficientă pentru tratarea disfuncției erectile.(1)

Un studiu destul de recent a arătat că bărbații cu disfuncție erectile ușoară până la moderată (care aveau și diabet de tip 2) au raportat îmbunătățiri ale erecțiilor după ce au primit o doză de L-arginină de 5000 mg timp de patru săptămâni.(2)

Un alt studiu mai vechi a constatat că 31% dintre bărbați au raportat o îmbunătățire a funcției sexuale după ce au primit L-arginină pe cale orală timp de 6 săptămâni. (3)

Efecte secundare ale L-Argininei


Când vine vorba de efecte secundare, L-Arginina nu prea are astfel de efecte secundare negative.

Însă atunci când este administrată, trebuie să avem întotdeauna grijă, chiar dacă unele suplimente alimentare ce conțin L-Arginină se pot lua și administra fără prescripție medicală, trebuie să ținem cont de instrucțiunile de utilizare și să nu ignorăm gramajele recomandate.

De exemplu această substanță nu este recomandată persoanelor care suferă de probleme de sănătate precum: ciroză, astm, tensiune arterială mică, diverse alergii, afecțiuni renale sau diverse forme de herpes.

De asemenea, cu toate că este o substanță foarte bine agreată de corp, în unele cazuri în care nu este administrată corespunzător, poate provoca probleme de ordin digestiv, pot apărea inflamații și chiar creștere ureei în sânge.

Suplimente alimentare cu L-arginină


Atunci când se întâmplă ca organismul să nu producă destul de multă L-Arginină, este foarte recomandat să intervenim și să suplimentăm cantitatea acesteia din organism cu ajutorul diferitelor suplimente alimentare.

Printre cele mai recomandate suplimente alimentare ce conțin L-Arginină, destinate îmbunătățirii performanțelor sexuale a bărbaților, se numără:

1. Rhino

Reprezintă una dintre tipurile de capsule marca Rhino. Acestea un conținut exclusiv din plante, fapt ce le face foarte sigure, nu există niciun fel de probabilitate de apariție a diverselor efecte secundare negative.

De asemenea sunt excelente atunci când ai nevoie doar de un mic ajutor din când în când, acest lucru se datorează faptului că se iau ocazional, doar la nevoie, cu câteva minute înainte de actul sexual propriu-zis.

2.  Rhino Long

Aceste capsule, din punct de vedere al efectul pe care îl au sunt asemănătoare cu cele de mai sus. Diferența o face însă modul de administrare.

Capsulele Rhino Long sunt tot pe bază de plante, în proporție de 100 %, însă acestea trebuie luate zilnic, timp de o lună. Noi îți recomandăm să faci alegerea în funcție de nevoile și preferințele organismului tău.

Concluzie


Cea mai simplă variantă pentru a scăpa odată pentru totdeauna de problemele legate de potență, este aceea de a opta pentru un tratament complet, care să-ți ofere toate substanțele de care organismul tău are nevoie.

Cele mai potrivite sunt tratamentele naturiste, așa cum sunt și produsele Rhino, deoarece în acest fel, nu te supui nici unui risc, mergând la sigur.


Sursa:

1. Rhim, Hye Chang & Kim, Min Seo & Park, Young-Jin & Choi, Woo & Park, Hyoung & Kim, Hyeong & Kim, Aram & Paick, Sung. (2019). The Potential Role of Arginine Supplements on Erectile Dysfunction: A Systemic Review and Meta-Analysis. The Journal of Sexual Medicine. 16. 223-234. 10.1016/j.jsxm.2018.12.002.

2. Mozaffari-Khosravi H, Fallahi M, Afkhami-Ardekani M. Effect of Oral Supplementation of L-arginine on Sexual Function in Men with Type 2 Diabetes: A Double-blind Clinical Trial. JNFS 2017; 2 (2) :165-172

3. Chen J, Wollman Y, Chernichovsky T, Iaina A, Sofer M, Matzkin H. Effect of oral administration of high-dose nitric oxide donor L-arginine in men with organic erectile dysfunction: results of a double-blind, randomized, placebo-controlled study. BJU Int. 1999 Feb;83(3):269-73. doi: 10.1046/j.1464-410x.1999.00906.x. PMID: 10233492.

Leave a Comment