Principalele cauze și tratamente pentru a depăși anxietatea sexuală

Anxietatea sexuală este o afecțiune destul de răspândită în rândul bărbaților de toate vârstele. Aceasta poate afecta negativ calitatea vieții sexuale și poate fi o sursă de stres și frustrare pentru mulți oameni.

Deși anxietatea sexuală poate fi o problemă delicată și greu de abordat, este important să discutăm despre ea și să găsim modalități eficiente de a o gestiona.

În acest articol de blog, vom dezbate pe larg subiectul anxietății sexuale, cum se manifestă, care sunt cauzele și ce opțiuni de tratament sunt disponibile.

Îți vom oferi sfaturi utile pentru a face față anxietății sexuale și pentru a îmbunătăți experiența sexuală.

Indiferent dacă ești o persoană care trăiește anxietatea sexuală sau îți dorești să ajuți o persoană în acest sens, acest articol îți va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a înțelege și a gestiona anxietatea sexuală într-un mod pozitiv și eficient.

Ce înseamnă anxietatea sexuală


Anxietatea sexuală este o formă de anxietate care apare în contextul activităților sexuale sau în anticiparea acestora.

Persoanele care trăiesc sentimente de anxietate sexuală pot experimenta simptome precum frica de a fi judecat sau respins, frica de a nu fi performant sau de a nu fi satisfăcut, gânduri negative legate de propria persoană și de partenerul/partenera lor, dificultăți în a se concentra și a se relaxa în timpul actului sexual și probleme în atingerea orgasmului.

Această anxietate poate afecta până la 25% dintre bărbați și 16% dintre femei indiferent de vârstă, orientare sexuală sau experiență sexuală.(1)

Anxietatea sexuală poate fi o problemă temporară sau poate persista pe termen lung, afectând negativ calitatea vieții sexuale și relațiile de cuplu.

Cauze ale anxietății sexuale


Există mai multe cauze posibile ale anxietății sexuale, care pot varia de la factori psihologici și emoționali la factori fiziologici.

Iată câteva dintre cele mai comune cauze ale anxietății sexuale:

Probleme legate de imaginea corpului

Dacă o persoană nu are o părere tocmai bună despre modul în care arată, este mai mult decât predispusă la anxietatea sexuală, deoarece nu va avea destulă încredere în sine pentru a se lăsa purtată de val și a se simți bine.

Va fi complexată de diferite defecte pe care le are, și de cele mai multe ori pe care nimeni altcineva nu le vede, lucru ce reprezintă un mare dezavantaj, viața sexuală având de suferit.

Disfuncții sexuale

Indiferent de tipul acestora, disfuncțiile erectile reprezintă la rândul lor una dintre cele mai des întâlnite cauze ale anxietății sexuale. Mai ales că cei mai mulți bărbați consideră foarte rușinos acest subiect.

Probleme în relație

Tensiunile și problemele de relație cu partenerul/partenera pot duce la anxietate sexuală.

De asemenea, stresul și anxietatea generală provocate de acestea afectează la rândul lor intensitatea anxietății sexuale.

Depășirea anxietății sexuale


Depășirea anxietății sexuale poate fi o provocare, dar există multe modalități eficiente de a o trata.

Iată câteva sfaturi utile pentru a depăși anxietatea sexuală:

1. Vorbește cu un terapeut sexual

Să iei în considerare terapia este cea mai bună alegere pe care o poți face, luând în considerare terapia: terapia cognitiv-comportamentală (TCC) și terapia de cuplu pot fi opțiuni eficiente de tratament pentru anxietatea sexuală.

Aceste terapii te pot ajuta să înveți cum să aplici tehnici de gestionare a anxietății, să indetifi și să abordezi corect cauzele anxietății sexuale și să îmbunătățești comunicarea cu partenera ta.

2 .Încearcă Rhino sau Rhino Long

Dacă îți dorești să ai un randament mult mai bun în pat, lucru care îți va da și mult mai multă încredere în tine, încearcă un supliment alimentar, așa cum sunt capsulele Rhino și Rhino Long.

Produsele Rhino sunt unele 100 % naturale, realizate doar din mixuri de plante benefice potență. Ambele sunt sub formă de capsule și au aceleași efecte, îmbunătățesc și susțin obținerea și menținerea unei erecții.Există însă și o diferență între cele două, mai exact, modul în care se administrează.

Rhino este un produs pe termen scurt ce are efect de moment, iar Rhino Long se ia zilnic, sub formă de cură, acționând pe termen lung.

Toate produsele din gama Rhino sunt sigure, realizate din mixuri inedite de produse naturiste. De asemenea, toate produsele Rhino sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Concluzie


În concluzie, anxietatea sexuală poate fi o experiență dificilă și stresantă pentru mulți oameni. Cu toate acestea, există modalități eficiente de a aborda și a depăși această problemă.

Este important să recunoaștem că anxietatea sexuală poate avea multiple cauze și să încercăm să identificăm sursa problemei pentru a găsi soluțiile potrivite.

Abordarea deschisă, sinceră și empatică a acestei probleme cu partenerul sau cu un terapeut poate fi de asemenea un pas important în direcția depășirii anxietății sexuale.

De asemenea, utilizarea unor suplimente alimentare în acest sens, așa cum sunt cele Rhino, poate reprezenta un real ajutor.


Sursa:

1. Pyke RE. Sexual performance anxiety. Sex Med Rev. 2020;8(2):183-190. doi:10.1016/j.sxmr.2019.07.001

Leave a Comment