Cele mai comune 4 metode pentru mărirea penisului

În ultimii ani, subiectul măririi penisului a devenit din ce în ce mai popular.

Bărbații de toate vârstele sunt interesați de această problemă și caută soluții eficiente pentru a-și îmbunătăți dimensiunile și performanțele sexuale. În timp ce mulți se confruntă cu această problemă, puțini sunt dispuși să vorbească despre ea sau să caute ajutor.

În acest articol, vom discuta pe larg despre diferite metode de mărire a penisului, de la exerciții și dispozitive la intervenții chirurgicale și multe alte lucruri.

Vom analiza beneficiile și riscurile fiecărei metode și îți vom oferi sfaturi utile pentru a ajuta să iei o decizie potrivită pentru tine.

Poate un bărbat să-și mărească penisul ?


Cu toate că este important să știi faptul că mărimea penisului nu este totul în ceea ce privește satisfacția sexuală, există mai multe metode promovate pentru a mări dimensiunea penisului, dar multe dintre ele nu sunt dovedite științific și pot fi periculoase.

Sunt de asemenea mici trucuri care îți pot face penisul să pară mai mare, fără a avea neovie de operație chirurgicală.

În general, dimensiunea penisului este determinată genetic și nu există nicio metodă sigură și eficientă de a-l mări.

Unele dintre metodele non-chirurgicale promovate pentru a mări organul genital includ exerciții pentru penis, diferite implanturi și pompe pentru penis.

Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi care să susțină eficacitatea acestor metode și pot fi dureroase, periculoase și pot provoca leziuni sau probleme de sănătate.

Metode de mărire a penisului


Așa cum am spus și puțin mai sus, există numeroase metode prin care penisul se poate mări, sau prin care poate deveni mai mare. Iată câteva dintre acestea:

1. Pastile și creme

Pe piață se regăsesc foarte multe pastile și creme ce susțin mărirea penisului, însă cele mai multe dintre acestea nu au rezultatele pe care le promit și pot fi nesigure sau ineficiente.

În general, nu există nicio pastilă sau cremă care să fie garantată că va mări dimensiunea penisului.

Multe dintre aceste produse conțin ingrediente precum extracte din plante sau aminoacizi care sunt promovate pentru îmbunătățirea fluxului de sânge sau a testosteronului, dar nu există suficiente dovezi care să susțină aceste afirmații.

Într-un articol recent, am vorbit despre pastilele pentru mărirea penisului, și care sunt riscurile la cere te expui.

2. Implant penian

Implantul de proteză penian este o opțiune chirurgicală pentru bărbații care suferă de disfuncție erectilă și nu răspund la alte tratamente, precum medicamentele sau terapia de injecție.

În timpul procedurii, un dispozitiv medical este implantat în penis pentru a ajuta la obținerea și menținerea unei erecții.

Există două tipuri principale de implanturi peniene: implanturi gonflabile și implanturi cu tijă. Implanturile gonflabile includ două baloane umplute cu lichid care sunt plasate în interiorul penisului, de asemenea, se introduce și o mică pompă în scrot, aceasta permite umflarea și dezumflarea baloanelor.

De asemenea, poate fi costisitor și necesită o perioadă de recuperare după intervenție chirurgicală.

3. Pompa pentru penis

Pompa pentru penis este un dispozitiv care folosește vacuumul pentru a ajuta la obținerea unei erecții. Aceasta constă într-un cilindru care se plasează peste penis, iar o pompă manuală sau electrică este utilizată pentru a crea un vid în interiorul cilindrului.

Acest vid creează o presiune negativă care ajută la mărirea fluxului de sânge în penis și la obținerea unei erecții. Pompa pentru penis poate fi o opțiune pentru bărbații cu disfuncție erectilă care nu răspund la alte tratamente, precum medicamentele.

Aceasta poate fi o alternativă mai sigură și mai ieftină la intervenția chirurgicală sau la utilizarea medicamentelor pentru disfuncția erectilă.

Cu toate acestea, utilizarea prelungită sau excesivă a pompei pentru penis poate fi dureroasă și poate cauza leziuni sau probleme de sănătate, cum ar fi leziuni ale țesutului sau pierderea sensibilității.

De asemenea, nu este recomandată utilizarea pompei pentru penis în mod regulat ca o metodă de mărire a penisului, deoarece poate fi periculoasă.

Un studiu de 5 ani care analizează rezultatele celor care au folosit pompe pentru penis, a raportat că dispozitivele au avut ca rezultat satisfacția atât a pacientului, cât și a partenerului. (1)

4. Faloplastia

Este o procedură chirurgicală care are ca scop mărirea sau îngroșarea penisului. Aceasta poate fi efectuată dintr-o serie de motive, cum ar fi pentru a corecta o malformație congenitală, pentru a remedia un traumatism sau pentru a îmbunătăți aspectul penisului.

În general, există două tipuri principale de faloplastie: faloplastia de lungime și faloplastia de circumferință.

Faloplastia de lungime implică injectarea de grăsime sau implantarea unui dispozitiv medical pentru a mări dimensiunea penisului, iar faloplastia de circumferință implică injectarea de grăsime sau implantarea de material de umplutură pentru a mări circumferința penisului.

Deși părerile despre faloplastie sunt imparțite, aceasta poate fi o opțiune pentru bărbații care doresc să-și îmbunătățească aspectul penisului, aceasta implică la rândul său riscuri și complicații, precum infecții, sângerare, cicatrici sau disconfort.

De asemenea, este și destul de costisitoare.

Ce dimensiune a penisului vor femeile ?


Printre alte lucruri legate de acest subiect, trebuie să fii conștient de faptul că dimensiunea penisului nu este singurul factor important pentru o experiență sexuală plăcută și satisfăcătoare pentru femei.

Din contră, foarte multe femei sunt de părere că mărimea penisului nu este chiar cel mai important aspect.

De cele mai multe ori, femeile sunt atrase de alte lucruri, precum comunicarea, atingerile și tehnica sexuală folosită de către bărbat.

Concluzie


În concluzie, există multe metode și tehnici disponibile pe piață pentru mărirea penisului, dar este important să ținem cont de faptul că nu toate sunt eficiente sau sigure.

Înainte de a încerca orice metodă pentru mărirea penisului, este important să discutăm cu un medic specialist în sănătate sexuală și să evaluăm opțiunile disponibile.

De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că dimensiunea penisului nu este singurul factor important în ceea ce privește plăcerea sexuală și satisfacția partenerului.

Tehnicile sexuale adecvate, comunicarea, conexiunea emoțională și alți factori pot fi la fel de importanți în obținerea unei experiențe sexuale satisfăcătoare.

În cele din urmă, este important să ne acceptăm și să ne iubim corpul așa cum este și să ne concentrăm asupra construirii unei relații de încredere și respect cu partenerul nostru.


Sursa:

1. Cookson MS, Nadig PW. Long-term results with vacuum constriction device. J Urol. 1993 Feb;149(2):290-4. doi: 10.1016/s0022-5347(17)36059-7. PMID: 8426404.

Leave a Comment